test
 
 

Proefles

Wil je weten of kunstschaatsen iets voor jou is? Neem dan eerst een GRATIS proefles op een van de vaste trainingsuren van KSV Rijnland.

Een proefles kun je aanvragen via de knop 'Gratis proefles' aan de linkerzijde van deze pagina.

Je ontvangt binnen een paar dagen een antwoordmail met daarin het tijdstip waarop je verwacht wordt voor de proefles.

Hieronder vind je informatie, tips en voorschriften die goed zijn om te weten voordat je het ijs betreedt. We wensen je alvast veel plezier!

Melden bij de trainer

De trainer is op de hoogte dat je voor een proefles komt. Als je je schaatsen hebt aangetrokken kun je via de loopbrug naar de binnenbaan (niet via de buitenbaan, dat hindert langebaanschaatsers). Daar kun je je bij de trainer melden.

Kleding

Draag warme sportkleding, waar je je goed in kunt bewegen. Het beste is om een paar laagjes kleding (hemd, T-shirt, vest) over elkaar te dragen. 

Handschoenen zijn verplicht op het ijs. Sjaal of oorwarmers zijn niet toegestaan.

Bescherming

Kunstschaatsen is een sport waarbij je weleens kunt vallen. Heb je niet zoveel schaatservaring? Zorg dan voor voldoende bescherming. Hiervoor ben je zelf verantwoordelijk.

Schaatsen

Voor de proefles kun je kunstschaatsen huren bij Oomssport (de winkel in de Schaatshal).

Voor de langere termijn is het handiger om eigen schaatsen te hebben of te leasen. Zorg voor goed passende kunstschaatsen, met stevige schoenen en geslepen ijzers. Je kunt schaatsen kopen, ook tweedehands, maar leasen is vaak de betere optie. Grimsport in Rijnsburg levert goede kunstschaatsen op leasebasis. Wil je kunstschaatsen gaan kopen of leasen, vraag dan eerst advies aan je trainer.