test
 

Testen (MIF) wedstrijdrijders

Wil je heel graag testen gaan rijden en zit je niet in de Topgroep? Neem dan contact op met de ledenadministratie@ksvrijnland.nl voor meer informatie en plaatsing.

Bij Kunstschaatsvereniging Rijnland hebben we hiervoor de zogenaamde Topgroep, zie lesniveau.

Gedurende het seizoen vinden er nationale testdagen plaats. Dit betreft de zogenoemde 'Moves in the Field' testen. 

Op de testdag wordt de schaatsvaardigheid van de rijder getest. De jury kijkt naar de beheersing van het schaatsen op kanten, houding, flow en power van de rijder. 

De trainer bepaalt op grond van technische vorderingen welke test er kan worden behaald. Inschrijven voor een test gaat altijd in overleg met de trainer.

De Moves in the Field testen worden gehouden volgens de regels, gesteld in de Specifieke Bepalingen Kunstrijden van de KNSB.

Om deel te mogen nemen aan de KNSB-cup en het NK (selectie) circuit moeten de Moves in the Field testen behaald worden (oplopend van Interbrons naar Master). De hoogte van de test bepaalt de wedstrijdcategorie waarin wordt geschaatst. 

Testdag

Van de vereniging ontvang je een mail met het tijdsschema. Je moet minimaal een uur van tevoren aanwezig zijn.

Bij aankomst overhandig je het testboekje en je wedstrijdlicentie bij de inschrijfbalie. Daarna meldt je je bij jouw trainer.

De trainer verzorgt de warming-up en neemt nogmaals samen de oefeningen van de Moves in the Field testen door. 

Je moet aansluitende kleding dragen. Een schaatspakje of een legging. 

Je trekt je schaatsen aan en meld je weer bij je trainer. Dan gaat jouw groep inrijden. Je rijdt één rondje warm en begint dan direct met de oefeningen door te nemen. Dit doe je overleg met jouw trainer. 

Na de inrij-tijd roept de jury de rijders bij elkaar en legt uit wat er wordt verwacht. Daarna ga je terug naar je trainer.

Na de laatste oefening roept de jury de rijders bij elkaar en wordt er besproken wat er goed en minder goed is gegaan. Eventueel mag een rijder 1 oefening overnieuw doen. Iedereen krijgt direct te horen of ze zijn geslaagd of niet. 

De begeleidingskosten van de testdag betaal je contant aan je trainer.

Mocht je onverhoopt zakken, dan moet je 30 dagen wachten, voordat je weer op mag voor dezelfde test. Hoewel we graag de garantie zouden willen geven, dat je slaagt, is dat helaas nooit zeker. In principe kan je slagen, daarom geeft de trainer jou ook op. Op zo’n dag spelen echter zenuwen ook altijd een rol en het blijft een jurysport. Als er nog vragen zijn, schroom dan niet en stel ze aan je trainer.