test
 

Lesniveaus

Beginnende schaatsers starten bij Kunstschaatsvereniging Rijnland met recreatief kunstrijden. Zeg maar: schaatstraining voor je plezier, waarbij je steeds beter leert kunstrijden. 

Schaatsen op recreatief niveau

Als recreatieve schaatser doe je niet mee aan officiële wedstrijden. Je kunt wél meedoen aan de KSVR-improvisatiewedstrijd, dit is een clubwedstrijd aan het einde van het winterseizoen voor alle leden. Aan het eind van elk winterseizoen kun je, als de trainer het aangeeft, deelnemen aan het diplomaschaatsen.

Schaatsen op wedstrijdniveau

Heb je echt schaatstalent, dan kun je schaatstraining gaan volgen op wedstrijdniveauVoor jong talenten is de Jong Talenten Groep (JTG) opgericht. In de JTG wordt getraind voor deelname aan nationale wedstrijden en Moves in de Field (MIF) testen. Lid zijn van de JTG betekent dat je minimaal 2 keer per week moet trainen.

Bij voldoende progressie kan je als jong talent doorstromen naar de wedstrijdgroep. In de wedstrijdgroep zitten rijders- en rijdsters van allerlei leeftijden.

Onze vereniging heeft een scheiding gemaakt tussen Wedstrijdgroep 1 (WG1) en Wedstrijdgroep 2 (WG2). In de WG 1 wordt getraind voor deelname aan KNSB-cup wedstrijden en Nationale Kampioenschappen (NK). Deelnemen aan deze wedstrijden kan alleen door het behalen van verschillende MIF-testen. In de WG2 ligt de focus op deelname aan recreantenwedstrijden / bokalenwedstrijden. Deze wedstrijden zijn voor rijders zonder KNSB-testen. Voor beide groepen geldt dat je minimaal 2 keer per week moet trainen.