test
 

Lesniveaus

Beginnende schaatsers starten bij Kunstschaatsvereniging Rijnland met recreatief kunstrijden. Zeg maar: schaatstraining voor je plezier, waarbij je steeds beter leert kunstrijden. 

Schaatsen op recreatief niveau

Als recreatieve schaatser doe je niet mee aan officiële wedstrijden maar oefen je voor de te behalen diploma's of schaats je om je niveau op peil te houden. Aan het eind van elk winterseizoen kun je deelnemen aan het diplomaschaatsen. Ben je goed gevorderd en klaar voor het diplomaschaatsen dan krijg je een briefje mee van de trainer. 

Schaatsen op wedstrijdniveau

Heb je echt schaatstalent, dan kun je schaatstraining gaan volgen op wedstrijdniveauVoor jong talenten is de Jong Talenten Groep (JTG) opgericht. In de JTG wordt getraind voor deelname aan nationale wedstrijden en Moves in de Field (MIF) testen. Lid zijn van de JTG betekent dat je minimaal 2 keer per week moet trainen.

Bij voldoende progressie kan je als jong talent binnen de Topgroep doorstromen en wedstrijden en testen gaan rijden. In de Topgroep zitten rijders- en rijdsters van allerlei leeftijden.

De Topgroep

Binnen deze groep wordt o.a. getraind voor deelname aan selectiewedstrijden, de KNSB-cup wedstrijden (Nationale Kampioenschappen), Bokaal wedstrijden etc. Het aantal uren dat je traint is in deze groep vaak meer dan 2 uur per week. In de Topgroep wordt ook getraind voor deelname aan wedstrijden in het 'recreatieve wedstrijdcircuit'. Je kiest er dan voor om af en toe een wedstrijd te doen binnen de regionale bokalen/wedstrijden of de clubwedstrijd. Voor Topgroep geldt dat je minimaal 2 lessen per week volgt, een kür hebt of laat maken en/of traint voor testen.